Translate

Dutch English French German Portuguese Russian Spanish

Historie

De oorsprong van Boomkwekerij Ronald Dictus ligt in 1974. Toen begonnen Frans en Riet Dictus-Christianen aan de Kraaivenstraat in Achtmaal een tuindersbedrijf. Aardbeien vormen het belangrijkste product, aangevuld met augurken, prei en spruiten. Ook wordt er op kleine schaal gestart met de boomteelt. Zoons Ronald, Richard en Ruud groeien op en werken van jongs af aan mee in het bedrijf.

Op de Middelbare Land-en Tuinbouwschool in Breda volgt Ronald de opleiding boomteelt. Hij komt in 1991 bij de maatschap, die zich steeds verder specialiseert in de boomteelt. Vanaf dat moment richt het bedrijf zich volledig op de teelt van heesters, bos- en haagplantsoen.

In 2012 neemt Ronald het bedrijf over en verhuist de kwekerij naar de Ostaayensebaan. Met zijn vrouw Mirjan aan zijn zij richt Ronald zich volledig op de wens van de markt en de afnemer. Kwaliteit, betrouwbaarheid en klantgerichtheid staan hoog in het vaandel.

Ronald en Mirjan starten met de teelt van pioenrozen en zonnebloemen,voor lokale

afnemers. Naast het assortiment van de kwekerij, groeit ook de familie Dictus. Net als Ronald en zijn broers vroeger, groeien zoons Roan, Cis en Nil nu op in het familiebedrijf.

foto van het oorspronkelijke bedrijf aan de Kraaivenstraat